Koken met bier

Lekker koken is al jaren mijn hobby.  Natuurlijk gebruik ik in mijn keuken regelmatig ook eens een lekker biertje bij het bereiden van mijn recepten. Hieronder vinden jullie dan ook enkele lekkere recepten.  Hebben jullie nog een lekker recept?  Laat het me zeker weten.  

 

 

 

 

Pasta met venkel en scampi’s

Benodigdheden:

  • 1 venkel
  • 1 flesje "Vals Paterke Tripel"
  • 1 à 2 ajuintjes of sjalotten
  • scampi’s (of vis)
  • rode pesto + eventueel arrabbiata
  • 250 g  mascarpone
  • 2 à 3 tomaten
  • pasta

 

Werkwijze:

  • Snij de uien fijn en doe ze in een kookpot  met olijfolie, snij de venkel in blokjes en voeg deze toe.
  • Zet een kookpot met water op voor de pasta en voeg deze toe als het water kookt.
  • Bak de scampi’s in een pan met (kruiden)boter.
  • Doe de mascarpone in de kookpot bij de venkel en de uien en meng alles goed voeg Vals Paterke toe tot de juiste dikte van de saus.
  • Voeg pesto, arrabbiata en peper en zout toe naar smaak.
  • Snij tenslotte de tomaten in blokjes en voeg ze toe in de kookpot. Goed mengen .
  • Voeg uiteindelijk de scampi’s toe, even mengen en klaar.
  • Pasta afgieten , dresseren en smakelijk!!!

 

 

 

 

Zat viske

BENODIGDHEDEN VOOR 4 PERSONEN

4 kabeljauwfilets

4 plakjes Parma- of Serranoham

2 eidooiers

1 flesje Vals Paterke

75 gram roomboter

125ml room

olijfolie

1 à 2 eetlepels honing

mespuntje koreander

BEREIDINGSWIJZE

Wrijf de filets in met peper en zout, draai de ham errond en bak ze in olijfolie gaar(ongeveer 10 minuten). Klop de eidooiers au bain-marie luchtig en voeg langzaam een half flesjeVals Paterke Tripel toe onder voortdurend kloppen. Zet het overige Vals Paterke  koel. Voeg langzaam 100 gram gesmolten roomboter toe (blijf kloppen!) en spatel vlak voor het serveren de luchtig opgeklopte room er doorheen. Breng de saus op smaak met de koreander,honing, vers gemalen peper en zout. Drink hierbij een heerlijk glas koel Vals Paterke.

Héél lekker met pastinaakpuree!

Smakelijk!

 

Rundstoofschotel met "Vals Paterke"

 

Benodigdheden

1kg rundstoofvlees                                                                              2 laurierblaadjes

3 uien                                                                                                  1 fl. Vals Paterke (33cl)

3 wortelen                                                                                           1 kl. potje tomatenpuree

1 dl rundsbouillon                                                                               2 kl. boterhammen besmeert met mosterd (1 kant graanmosterd de andere gewone DL)

15 gr pure chocolade (86% noir brut of 20gr gewoon puur)                 1 el. Worcestershire saus

 

Bereiding

  • Kruid het vlees (stoofvleeskruiden of peper en zout) en schroei dicht (aanbakken) in een braadpan.
  • Zet het vuur iets minder en doe de fijngehakte uien en fijngesneden wortelen erbij en laat even verder bakken.
  • Alles overbrengen in een stoofpot en 1 dl rundsbouillon, 3/4 fl. Vals Paterke, laurier en de boterhammen toevoegen.
  • Het geheel héél zachtjes laten pruttelen en af en toe roeren.
  • Na +/- 90 minuten pruttelen, 1 el worcestershiresaus , de chocolade en 1/4 fl Vals Paterke erbij.
  • Serveren of nog even verder pruttelen tot de gewenste garing van het vlees...
  • SMAKELIJK!!!